fbpx

Serija predavanja i promocija knjiga prof. dr Tomislava Terzina

Pozivamo vas na seriju predavanja i promociju knjiga prof. dr Tomislava Terzina.

𝗕𝗨𝗗𝗩𝗔, 𝗵𝗼𝘁𝗲𝗹 𝗔𝗩𝗔𝗟𝗔 𝘂 𝟮𝟬𝗵

Ulica Mediteranska broj 2

▪ 7. jul ▪ Ljudski mozak – najkomplikovaniji kilogram u univerzumu
▪ 8. jul ▪ Misterije mozga i uma
▪ 9. jul ▪ Stvoreni po obličju šimpanze ili po Božijem obličju

𝗛𝗘𝗥𝗖𝗘𝗚 𝗡𝗢𝗩𝗜, 𝗜𝗚𝗔𝗟𝗢, 𝗵𝗼𝘁𝗲𝗹 𝗧𝗔𝗟𝗜𝗔 𝘂 𝟮𝟬 𝗵

Bivši hotel Vojvodina, ulica 29. Decembra broj 2

▪ 12. jul ▪ Put naučnika od ateizma do religije
▪ 13. jul ▪ Naučne tajne našeg vremena

Ulaz je slobodan

 

Dr. Tomislav Terzin je vanredni profesor biologije na Fakultetu Augustana, Univerziteta Alberta u Kanadi. Dr. Terzin predaje predmete iz genetike, biologije razvića, molekularne biologije i zoologije invertebrata.
Rođen je u Somboru, Srbija 1971. godine. Tomislav je 1996. završio osnovne studije iz molekularne biologije i fiziologije na Beogradskom univerzitetu. Postdiplomske studije je radio iz oblasti genetike razvića kod insekata. Magistraturu (2003) i doktorat (2007) iz zoologije je završio na univerzitetu Western u Ontariu, Kanada. Najvažnija stručna publikacija u kojoj djeli prvo autorstvo mu je objavljena u prestižnom internacionalnom naučnom časopisu “Nature” (Priroda) u decembru 2004:
Tomislav je dobitnik nagrade Graduate Student Teaching Award koju mu je dodijelio Univerzitet Western 2005. godine. Nakon postdoktorskih studija na Univerzitetu Guelph, Ontario, Kanada, dr Terzin se 2009. godine seli sa svojom porodicom u kanadsku provinciju Alberta, gde je dobio poziciju asistent profesora na Augustani, Univerzitet Alberta. Tomislav je promovisan u zvanje vanrednog profesora 2015. godine. Dr Terzin je osim radova u naučnim časopisima objavio i online udžbenik iz biologije razvića pod naslovom: “Developmental Biology for Undergradueate Studies”(2018).
Osim nastave, dr Terzin se bavi i istraživanjima mimikrije i obojenosti kod insekata, kao i interdisciplinarnim istraživanjima. Godine 2017. je ustanovio laboratoriju za entomološka istraživanja na osnovnim studijama, jednu od prvih, ako ne i prvu takve vrste u svijetu:
Tomislav je aktivan i u oblasti odnosa nauke i religije, u kojoj je do sada objavio tri knjige. Knjige su objavljene u Srbiji, a dvije od njih su doživjele i svoja izdanja u Hrvatskoj. “Medonosna pčela – jevanđelje prirode” (2010); “Cenzurisana naučna otkrića” (2015) i “Šta je čovek te ga se opominješ” (2022).
Terzin je do sada održao preko šest stotina javnih predavanja, na četiri kontinenta. Nastupao je u Evropi, Severnoj Americi, Aziji i Australiji. Njegove snimljene prezentacije i intervjui na You Tube imaju preko 18 miliona pregleda. Dr Terzin ima i svoj lični You Tube kanal “Bug philosopher” na koji ste dobrodošli da ga posjetite:
Tomislav je od  2020. godine član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u dijaspori, a 2022. je sa još dvoje kolega izabran za ličnost godine od strane Srpske dijaspore u Kanadi.

Njegove knjige možete kupiti putem našeg veb-sajta ili društvenih mreža, a na kupljeni komplet se prilikom isporuke obračunava popust od 10%.