fbpx

Jednostavno, ukusno, lako – kuvar

8,00 

Mnogi misle da je nemoguće kuvati bez jaja i mliječnih proizvoda, međutim, to nije tako. U današnje vrijeme mnogo ljudi pati od nutritivnih alergena. Ovaj kuvar je prije svega namjenjen osobama alergičnim na jaja i mlijeko i veganima koji ne koriste namirnice životinjskog porijekla.

Zbirka recepata uključuje više od stotinu isprobanih, lako i brzo pripravljivih raznolikih jela. Dobićete uvid u ukuse ruske, ukrajinske, balkanske i turske kuhinje, za koje su važni ukusi kupusa, cvekle, pečene paprike i paradajza sa mnogo zelenih začinskih biljaka i raznim vrstama tijesta. U nekim od mojih najdražih jela možete pronaći i poneki istočnjački ukus. Sve sastojke možete lako nabaviti u prodavnicama zdrave ili bio-hrane.

U knjizi možete naći i kratke zdravstvene savjete sa preporukama iskusne dijetetičarke. Za vrijeme pripreme hrane služite se blagom tehnikom kuvanja koristeći isključivo prirodne namirnice preporučljive svima, zbog zdravlja. Kuvar je dopunjen fotografijama u boji pripremljene hrane koju mogu konzumirati i mala djeca, osobe na dijetama i oni koji žele da smršaju, jer je riječ o hrani bez holesterola.

U ovoj knjizi preporučujem veganski način zdrave ishrane. Naravno oni koji u svojoj kuhinji i načinu ishrane koriste jaja i mliječne proizvode, mogu ih koristiti u kolačima, salatama, supama i ostalim jelima prema svom ukusu. Recepti nisu isključivi, i zato ohrabrujem svakoga da isproba nove ukuse dodajući svoje omiljene sastojke.

Želim vam uspješno i prijatno kuvanje.

Autor: Katalin Šćur

Spiralni povez, latinica

Kategorija: