fbpx

Tajna knjige proroka Danila

5,00 

Komentari, koje je u ovoj knjizi dao jedan od najboljih poznavalaca jevrejskog naslijeđa, nude rješenje za nekoliko dugotrajnih problema i bacaju novo svijetlo na mnoga tumačenja proročanstava iz biblijske knjige proroka Danila. Na potpuno drugačiji način daje se uvid u pitanja poput ovih: Da li literarni oblik sam po sebi daje nagovještaje kako bi trebalo da tumačimo Danilova proročanstva? Da li je Mihailo samo jedan od knezova ili knez nad knezovima? Kako to da je car Navuhodonosor zaboravio svoj san? Zašto je Danilo započeo svoj trosedmični post baš u vrijeme svetkovanja Pashe?

Žak Dukan ponovo oživljava svijet Vavilona, objašnjava nejasne nagovještaje, otkriva ono što je skriveno unutar samih proročanstava i pomaže nam da razjasnimo njihovo značenje. Njegovo istraživanje drevnih jevrejskih izvora i poznavanje jezika na kome je pisan originalni tekst čine ovu knjigu vrijednim doprinosom postojećoj literaturi.

Žak Dukan je odbranio doktorat iz jevrejskog jezika i književnosti na Univerzitetu u Strazburgu, kao i drugi doktorat iz tumačenja Starog zavjeta na Univerzitetu Endrus, na kome radi kao profesor jevrejskog jezika i kulture Starog zavjeta.

Autor: Žak B. Dukan

Mek povez, latinica

Kategorija: