fbpx

Kada Bog ćuti

6,00 

Danas živimo u neobičnoj mješavini sekularizma i religioznosti, u kojoj dominira statistička manjina. Međutim, nikada ranije u istoriji manjina nije imala tako veliki uticaj na oblikovanje globalnog stava kao danas. Sve nas to podstiče da se zapitamo zašto je danas tako teško vjerovati u Boga?

„Da li je On (Bog) voljan da spriječi zlo, ali nije u stanju? Onda je nemoćan. Da li je sposoban, ali nije voljan? Onda je zao. Da li je i voljan i sposoban? Odakle onda zlo?“ Dejvid Hjum

Hjumova izjava i danas baca rukavicu u lice svim vjernicima, pogotovu hrišćanima, jer oni najviše propovjedaju o Bogu ljubavi, a pitanje stradanja i patnje nevinih sigurno je najveći problem religije koja govori o takvom Bogu. Prepreka je još veća ako to zlo osjetimo na svojoj koži.

Ovo je duboka i osjećajna knjiga koja se na jasan i produhovljen način hvata u koštac sa najtežim pitanjima ljudske egzistencije, i koja će biti od pomoći, pogotovo onima koji iz nekog razloga misle da ih je Bog zaboravio.

Autor Frederik Miler je i sam osjetio šta znači zlo i patnja uslijed neizlječive bolesti, a time i sadržaj ove knjige dobija na značaju.

Autor: Frederik Miler

Mek povez, srpski, latinica