Politika privatnosti

Preporod d.o.o. se obavezuje da neće zloupotrebljavati lične podatke iz obrasca narudžbe.

Ličnim podacima smatraju se svi podaci kojima se utvrđuje identitet Kupca (kao što su ime i prezime, adresa e-pošte, adresa stanovanja i sl.).

Preporod d.o.o. neće dostavljati niti razotkriti lične podatke Kupca trećoj osobi, osim u slučajevima u kojima tako izričito propisuje zakon te u slučajevima kada je to potrebno za ispunjenje obaveza (isporuka proizvoda i sl.).

Svi podaci o Kupcima strogo se čuvaju i dostupni su samo onima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Preporod d.o.o. i njegovi poslovni partneri odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

Preporod se obavezuje da će pružati zaštitu ličnim podacima Kupaca na način da prikuplja samo osnovne podatke o Kupcima koji su nužni za ispunjenje obaveza.

Podatke koji se pristupom na internet stranicu automatski bilježe, a nisu lični podaci (vrste pretraživača, broj posjeta, vrijeme provedeno na stranicama i sl.) Preporod d.o.o. ima pravo koristiti isključivo radi ocjene posjećenosti internet stranice i radi poboljšanja njenog sadržaja i funkcionalnosti.

Preporod d.o.o. informiše Kupce o načinu korišćenja prikupljenih podataka te im daje mogućost izbora upotrebe njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.

U slučaju promjene bilo kog ličnog podataka (npr. mjesto stanovanja, adresa dostave) koji se evidentiraju prilikom registracije, Kupac je dužan da ažurira podatke na profilu ili o promjeni obavijesti Preporod d.o.o. . U slučaju promjene o kojoj nije obaviješten, Preporod d.o.o. ne odgovara za bilo kakve nedostatke u pogledu narudžbine odnosno isporuke proizvoda.

Gore navedene odredbe o zaštiti ličnih podataka odnose se isključivo na početnu veb stranicu knjizarareporod.me kao i na sve stranice unutar knjizarareporod.me domena, a ne na spoljne stranice na koje upućuju linkovi na knjizarareporod.me domenu.

Osim u slučaju elektronske porudžbine, Preporod d.o.o. neće kupcu slati elektronske poruke ako Kupac na to nije izričito pristao.


Maloljetna lica

Ako se radi o maloljetnom licu, za obradu podataka pristanak mora dati roditelj koji vrši roditeljsko pravo, odnosno drugi zakonski zastupnik maloljetnog lica.

PREPOROD d.o.o. preduzima sve razumne mjere u cilju utvrđivanja da li je pristanak dao roditelj koji vrši roditeljsko pravo, odnosno drugi zakonski zastupnik maloljetnog lica, uzimajući u obzir dostupne tehnologije.